Ziołowe kotleciki z ogórkowym dipem
Składniki
- 500 g mielonej wieprzowiny
- 1 łyżeczka zmielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki zmielonego kminku
- 1/2 cebuli
- Natka pietruszki
- Przyprawa Grill Ziołowy KAMIS
Dip:
- 100 g fety
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 2 ogórki gruntowe
- Przyprawa do twarożku KAMIS Fit up!
Wykonanie
Wymieszać
mięsa z przyprawą Grill Ziołowy KAMIS, pieprzem i kminkiem. Dodać drobno
pokrojoną cebulę i natkę pietruszki. Formować podłużne kotleciki. Piec
ze wszystkich stron na rozgrzanym grillu.
ze wszystkich stron na rozgrzanym grillu.
Fetę
rozkruszyć widelcem, wymieszać z jogurtem. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o
grubych oczkach, wymieszać z masą serową. Doprawić przyprawą do twarożku KAMIS Fit
up! Podawać z kotlecikami.
Autorem przepisu jest, KAMIS
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz