Zielona sałatka z grillowanych warzyw
Składniki
- Główka sałaty rzymskiej
- Pęczek szparagów
- Pęczek dymki
- 4 łyżki oleju
Na
sos:
- 2 łyżeczki miodu
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- Sok z połowy cytryny
- Przyprawa grill klasyczny KAMIS
- Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up!
Wykonanie
Warzywa
umyć, osuszyć. Szparagi obrać. Sałatę pokroić na ćwiartki, cebulki i szparagi
na pół. Warzywa ułożyć na półmisku i polać marynatą przygotowaną z oleju
wymieszanego z przyprawą Kamis Grill Klasyczny. Piec warzywa na grillu z obu
stron po 3-4 minuty. Miód wymieszać z oliwą, octem i sokiem z cytryny. Doprawić
przyprawą Sos Sałatkowy Prowansalski KAMIS Fit up! Dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać.
Powstałym sosem zalać warzywa.
Autorem przepisu jest, KAMIS
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz