Dekoracja ciast
Witajcie!
Właśnie wydawnictwo Deagostini rozpoczęło publikację serii o dekorowaniu ciast!
Każdy numer kolekcji będzie się składał z sześciu stałych działów zawierających przewodniki krok po kroku, przepisy, opisy technik, wskazówki i profesjonalne porady.
Tematem przewodnim pierwszego zeszytu są motylki. :)Do każdego zeszytu kolekcji dołączone są przybory, które pomogą rozwijać Waszą pasję zdobienia ciast.
Każde narzędzie nadaje się do wykonania wielu niezwykłych dekoracji, a ukazujący się w kolejnych numerach przewodnik krok po kroku prezentuje, jak to osiągnąć. Dołączane do zeszytów akcesoria są trwałe, ponieważ wykonano je z materiałów wysokiej jakości. Pozwalają one w profesjonalny sposób udekorować ciasta i ciasteczka.
W skład kolekcji wchodzą:
- Wykrawaczki
- Końcówki cukiernicze
- Stempelki
- Narzędzia do modelowania
- Stojak do babeczek
- Rękawy cukiernicze
- Złączki
- Kasetka na końcówki
- Szablony
Poznamy tajemnice mistrzów cukiernictwa, inspirujące pomysły na dekoracje i sprawdzone przepisy na udane ciasto.
A w numerze pierwszym przepisy na:
Kruche ciasteczka, Biszkopt Królowej Wiktorii, Babeczki z białą czekoladą, Lukier królewski, Biszkopt czekoladowy.
Przy okazji można się nauczyć jak, obrysowywać ciastka lukrem, jak wypełniać lukrem, jak wyciskać kropki i jak wyciskać krem maślany.
Nigdy nie przypuszczałam, że dekorowanie lukrem może być takie łatwe. A samo przygotowanie lukru jest bajecznie proste. Zawsze myślałam, że to trudne, a dzięki "Dekoracji Ciast" przekonałam się, jak łatwo można przygotować dekoracje lukrowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz