Grillowana ciabata z polędwiczką wieprzową
Na portalu natoobe. pojawił się konkurs z papierem Saga do pieczenia i gotowania gdzie mój łosoś zajął pierwsze miejsce przepis znajdziecie tutaj .
nagrodą były warsztaty w Hotelu Warszawa w Augustowie.
Jednym z dań jakie przygotowaliśmy była Grillowana ciabatta z polędwiczką wieprzową, którą możemy podać jako przystawkę.
Składniki
- 150g polędwiczki wieprzowe
Marynata
- sól, pieprz
- sos worcestershire
- sos sojowy
- czosnek
- 2 ciabatta
- bukiet sałat
- czosnek
- 100g papryka kolorowa
- kapary
- pietruszka
Wykonanie
Polędwiczki zamarynować, zawijamy w papier SAGA i grillujemy około 7 minut. Ciabattę kroimy, skrapiamy oliwą z oliwek, lub oliwą z suszonych pomidorów grillujemy następnie nacieramy ząbkiem czosnku.Papryki pieczemy w piekarniku w temperaturze 230C na blaszce wyłożonej papierem SAGA, po upieczeniu zawijamy papryki w papier aby sparowały następnie obieramy ze skóry. Po obraniu paprykę kroimy w paski mieszamy z kaparami i świeżą pietruszką doprawiamy solą pieprzem, papryką i kawałkami sałat układamy na grillowej ciabatcie i układamy kawałki polędwiczki.
2 komentarze:
rety, jakie to było pyszne!!!:-)
A ja mogę się na razie obejść smakiem. :(
Prześlij komentarz