Szaszłyki rybne
Dziś jeszcze jedna propozycja przepisu z warsztatów z Polska Gotuje.
Tym razem coś dla tych, którzy uwielbiają ryby, tak jak Moleczka. :)
Do wyboru, do koloru czyli misz-masz rybny na jednym patyku.
Składniki
Wykonanie
Wszystkie składniki marynaty, za wyjątkiem liści laurowych wrzucić do blendera i zmiksować. Dodać liście laurowe oraz ryby pokrojone w kostkę 3 cm. Marynować około 2 godziny. Następnie nałożyć je na patyki, grillować, smażyć lub piec, jak kto lubi.
Szpinak rozgrzać w rondlu dodać pokruszony ser oraz czosnek. Po zagotowaniu wyłożyć na talerz. Układać na nim szaszłyki.
Mmm, szpinak samo zdrowie, jak by to powiedział Popeye, Marynarz. :)
Tym razem coś dla tych, którzy uwielbiają ryby, tak jak Moleczka. :)
Do wyboru, do koloru czyli misz-masz rybny na jednym patyku.
Składniki
- 200g filetu z łososia
- 200g filetu z tuńczyka
- 200g filetu z dorsza
- 200g filetu z miecznika
- 400g szpinaku w sosie śmietanowym Hortex
- 200g sera lazur
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
- starta skórka z 1 pomarańczy
- 1 łyżeczka słodkiej
- papryki
- 1 łyżeczka kuminu
- 1 łyżeczka posiekanej świeżej kolendry
- 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
- 40g oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 2 liście laurowe
Wykonanie
Wszystkie składniki marynaty, za wyjątkiem liści laurowych wrzucić do blendera i zmiksować. Dodać liście laurowe oraz ryby pokrojone w kostkę 3 cm. Marynować około 2 godziny. Następnie nałożyć je na patyki, grillować, smażyć lub piec, jak kto lubi.
Szpinak rozgrzać w rondlu dodać pokruszony ser oraz czosnek. Po zagotowaniu wyłożyć na talerz. Układać na nim szaszłyki.
Mmm, szpinak samo zdrowie, jak by to powiedział Popeye, Marynarz. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz