Wytrawna szarlotka z serem korycińskim i żubrówką
Składniki
- 120 g sera korycińskiego
- 80ml żubrówki
- 4 szt jabłek
- 2 łyżki miodu
- olej z orzechów włoskich
- 4 kromki chleba Dan Cake
- 2 białka
- świeże zioła
- 40g cukier trzcinowy
- papier SAGA
Wykonanie
Z chleba tostowego odcinamy skórki kroimy w kawałki 4cm/4cm polewamy oliwą z orzechów włoskich i smażymy. Jabłka obieramy wydrążamy gniazda nasienne tniemy w duże kawałki. Białko (lekko podbijamy) mieszamy z octem jabłkowym, cukrem, ziołami. Z papieru Saga formujemy paczuszkę wkładamy w metalowe obręcze,układamy na spód paczki smażymy chleb wkładamy na spód, dodajemy jabłka pokruszony ser koryciński,podlewamy żubrówką i na końcu dodajemy podbite białko z przyprawami i octem. Pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni C
Po upieczeniu polewamy miodem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz