Gołąbki z ryżem i mięsem
Nie wiem jak Wy ale ja bym jadła gołąbki na okrągło z sosem pomidorowym.
Przepis pochodzi z książki: 173 specjały siostry AnastazjiGołąbki z ryżem i mięsem
Składniki:
- 1 nieduża główka włoskiej kapusty
- 40 dag ryżu Kupiec
- 40 dag ugotowanego mięsa,
- 1 cebula,
- tłuszcz,
- sól Kamis
- pieprz. Kamis
Z kapustą postąpić jak w przepisie powyżej.Ryż ugotować na sypko. Mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i usmażyć.Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za sucha można dolać trochę rosołu. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać rosołem i dusić. Podawać z sosem pomidorowym.
1 komentarz:
Gołąbki- lubię!
Prześlij komentarz