Krem z dynii z pomarańczom i wędzonym zieloną herbatą łososiem
Kolejny przepis z warsztatów w
Augustowie Marcina Budynka Krem wyszedł bardzo pyszny ale niie było szału.
Składniki
- 2 kg dyni
- 20 g skórki z pomarańczy
- imbir
- 4 l bulionu
- sól Kamis
- Pieprz Kamis
- Cynamon Kamis
- Łosoś lub halibut
- 20 g zielonej herbaty
Wykonanie
Obrać i pokroić dynie piec w
piekarniku około 40 minut w temperaturze 180st, przełożyć do garnka zalać
bulionem warzywnym bądź drobiowym,następnie dodać startą skórkę z
pomarańczy,świeży imbir. Całość gotujemy około 20 minut doprawiamy do smaku
solą oraz cynamonem. Na koniec zupę miksujemy.
Łososia lub halibuta doprawiamy
solą i pieprzem zawijamy w papier SAGA na patelni rozgrzewamy zieloną herbatę
jak zacznie się dymić wkładamy rybę w papierze . przykrywamy i wędzimy około 20
minut.
Uwędzoną rybę wkładamy do zupy ( na
zdjęciu ryba innego zespołu przez pomyłkę przygarnięta przez nas ) i dekorujemy
kwaśną śmietaną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz