Linguine z brokułami i anchois
Kolejny przepis z warsztatów z Polska Gotuje.
składniki
Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu spaghetti guadri Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojony czosnek oraz anchois. Dodajemy pokrojone różyczki brokułów i gotujemy przez około 4 minuty. Przygotowany makaron spaghetti guadri gotujemy al. dente i dodajemy na patelnie do przygotowanych składników. Wykładamy na talerz dekorując roszponką .
składniki
- 2 ząbki czosnku
- 12 szt anchois w oleju
- 600g Brokułów różyczki Hortex
- 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- roszponka do dekoracji
- sól do smaku
- 400g semoli
- 4 jajka
- 40g soli
Wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu spaghetti guadri Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojony czosnek oraz anchois. Dodajemy pokrojone różyczki brokułów i gotujemy przez około 4 minuty. Przygotowany makaron spaghetti guadri gotujemy al. dente i dodajemy na patelnie do przygotowanych składników. Wykładamy na talerz dekorując roszponką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz