Zielona zupa pomidorowa
Składniki
- 1 kg żeberek
- 1 kg pomidorów
- 1 łyka masła
- 1/2 szklanki śmietany
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki
- makaron ze szpinakiem
- sól, pieprz, cukier do smaku
- 1/2 kg warzyw na zupę
Pomidory pokroić udusić z masłem przetrzeć przez sito. Warzywa cebulę umyć, oczyścić opłukać i wycisnąć sok z nich przez sokowirówkę. Powstały sok mieszamy z koncentratem pomidorowym Pudliszki. Mięso gotujemy w małej ilości wody tak by powstał wywar.
Do garnka wlewamy wywar, przetarte pomidory, koncentrat pomidorowy Pudliszki, gotujemy kilka minut dodajemy listek laurowy, ziele angielskie.
Dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem, suszonym koperkiem
Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem szpinakowym, robimy deklaracje według własnego gustu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz