zupa grzybowa
Na Wigilię i Święta Bożego Narodzenia Zapraszam na pyszną zupę grzybową
Składniki
4 dag suszonych grzybów
1 średnia marchew
1 średnia pietruszka
1 mały kawałek selara
1 serek topiony
sól
pieprz
dowolny makaron
Wykonanie
Namoczone dzień wcześniej grzyby ugotować i pokroić w paseczki. Marchew pietruszkę,seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,Poddusić na maśle i dodać ok 2 1/2 l-3 l wody. Makaron ugotować i odcedzić, Do gotowego wywaru dodać pokrojony serek topiony, wymieszać i dodać grzyby, Doprawić do smaku
Przepis siostry Anastazji
1 komentarz:
Ostatnio cały czas za mną chodzi zupka grzybowa, a na Wigilie nie miałam :( Zapraszam http://cynamon.blogujaca.pl
Prześlij komentarz