Makaron Spagehtti z bobem i zielonym groszkiem
Zapraszam na kolejne danie z makaronem przygotowane podczas warsztatów
Składniki
1 cebula
300g pomidorów cherry
100g bekonu
240g Bobu Hortex
160g zielonego groszku Hortex
50g parmezanu
4 łyżki oliwy z olwiek extra vergine
50 ml wina białego wytrawnego
mix sałat Fit&Easy
sól do smaku
Ciasto
400g semoli
4 jajka
40 g soli
sposób wykonania
wyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef przystawką do makaronu spaghetti guadri oczywiście jak nie mamy maszynki robimy ręcznie
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę pomidory i boczek. Podlewamy białym wytrawnym winem i dodajemy groszek,bób i pomidory cherry. Gotujemy przez około 10 minut
Przygotowany makaron spaghetti guadri gotujemy al dente i dodajemy na patelnie do przygotowanego sosu. Na koniec posypujemy startym parmezanem.
Wykładamy na talerz dekorując mieszkanką sałat Fit&Easy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz