Roladka makaronowa z pieczarkami i warzywami
Bardzo szybka przekąska
Składniki
- 1 opakowanie makaronu lasagne
- 1/2 kg pieczarek
- 1 opakowanie Patry mix Ole
- 1 cebula
- 6łyżki olej wielkopolski rzepakowy
- glasa balsamiczna
- 1 świeży ogórek
- natka
- sól
- pieprz
- set zółty tarty
- Wykonanie
Makaron lasagne gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
Pieczarki myjemy, obieramy i szatkujemy na plasterki możemy pokroić.cebulę kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej wkładamy pieczarki smażymy .natkę pietruszki, cebulę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. smażymy kilka minut
Na płat makaronu kładziemy usmażone pieczarki i cebulę marynowaną całość zwijamy w rulon. posypujemy serem tartym
Tak przygotowane rulony wkładamy naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem wielkopolskim rzepakowym zapiekamy 5-10 minut do zarumienienia
Roladę kroimy na pół robimy dekorację z ogórka i party mix
2 komentarze:
dobra przekąska pod gości;)
polecam gorąco :)
Prześlij komentarz