Babka Wielkanocna



Składniki
  • 40dag  mąki  pszennej
  • 25 dag masła
  • 1 1/2 szkl cukru pudru waniliowego domowego
  • 1/2  opakowania proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  •  1/2 opakowania skórki  pomarańczowej




Wykonanie
Margarynę  utrzeć z jajkami,cukrem pudrem waniliowym. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia następnie dodać do  masy jajecznej, dodać skórkę  pomarańczową dokładnie wymieszać.  Piec w 180 stopniach  około 30-40 minut. Babkę  posypać  cukrem pudrem.

3 komentarze:

Magda111 pisze...

Piękna sceneria zdjęcia i przepyszna babka w tle;)

ola in the kitchen pisze...

Piękna babeczka i tak wiosennie nakryty stół :D

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Dziękuję :)