Koktajl wiśniowo migdałowy
Za oknem
zima się uparła i nie chce iść do morza. Choć, w sumie jak popatrzy się na jej wycieczki
po Polsce to kierunek generalnie ma dobry, czyli na Północ. Niemniej jednak, w
nocy spadło tyle śniegu, jakby jutro miała być Wigilia a nie Dzień Wagarowicza.
:) Dlatego, na przekór ziemie mamy dla Was taki oto koktajl owocowy.
składniki
- 1 szkl mrożonych wiśni
- 50 ml napoju migdałowego
- przyprawa do deserów i kawy
- płatki migdałów
wykonanie
Wiśnie włożyć do wysokiego naczynia, dodać napój migdałowy wszystko zmiksować. Koktajl przelać do szklanki zrobić dekoracje z płatków migdałów, doprawić do smaku przyprawą do deserów.
Do tego koktajlu użyliśmy napoju migdałowego Alpro, który powstaje ze zmielonych, prażonych migdałów. Powstałe masło migdałowe miesza się z naturalną wodą
źródlaną. Dzięki temu, powstaje napój, który jest
wspaniałym źródłem antyoksydantów, wapnia i witaminy E. A do tego smakuje wyśmienicie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz