Łosoś zapiekany z truskawkami
Jako, że
dziś jest Dzień bez Mięsa, oto nasza propozycja na dzisiejszy obiad mimo, że mamy
środę nie piątek, proponujemy Wam rybę. I to nie byle jaką, a łososia. :)
składniki
- 1 kawałek łososia (100 g)
- 20 g parmezanu
- 6 świeżych truskawek
- sól Kamis
- pieprz biały Kamis
- szczypta estragonu Kamis
- sok z jednej cytryny
- oliwa z oliwek
- rukola
Wykonanie
Myjemy łososia osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. 4 umyte truskawki kroimy w plasterki. Na papier do pieczenia kładziemy rybę, posypujemy startym parmezanem, obkładamy truskawkami, skrapiamy oliwą. Zawijamy w papier i grillujemy
Łososia podajemy z rukolą i udekorowanego świeżymi truskawkami.
Myjemy łososia osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. 4 umyte truskawki kroimy w plasterki. Na papier do pieczenia kładziemy rybę, posypujemy startym parmezanem, obkładamy truskawkami, skrapiamy oliwą. Zawijamy w papier i grillujemy
Łososia podajemy z rukolą i udekorowanego świeżymi truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz