Pascha dietetyczna na czekoladowo
składniki
- 1/2 kg serka homogenizowanego chudego
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 desery czekoladowe Alpro
- 4 łyżki żelatyny Winiary
- galaretka jabłkowo-miętowa
- 1 cukier waniliowy Winiary
- 1cukier waniliowy z kardamonem
- 6 łyżek cukru pudru
- Dekoracje.
Wykonanie
masa
czekoladowa ciemna
Pół deseru czekoladowego Alpro zmiksować z łyżeczką żelatyny. Tak przygotowany deser z żelatyną wyłożyć na środek foremki.
Pół deseru czekoladowego Alpro zmiksować z łyżeczką żelatyny. Tak przygotowany deser z żelatyną wyłożyć na środek foremki.
masa biała
Do połowy (250g) serka homogenizowanego, dodać jogurt naturalny, 3 łyżki cukru, dodać cukier waniliowy z kardamonem, wszystko zmiksować dodać powoli połowę przygotowanej żelatyny następnie wylać do foremki słonecznik.
Do połowy (250g) serka homogenizowanego, dodać jogurt naturalny, 3 łyżki cukru, dodać cukier waniliowy z kardamonem, wszystko zmiksować dodać powoli połowę przygotowanej żelatyny następnie wylać do foremki słonecznik.
masa czekoladowa
Do połowy (250g) serka homogenizowanego, dodać pozostałe desery czekoladowe Alpro, cukier waniliowy, cukier puder wszystko zmiksować dodać powoli przestudzoną żelatynę. Następnie wylać na masę białą.
Do połowy (250g) serka homogenizowanego, dodać pozostałe desery czekoladowe Alpro, cukier waniliowy, cukier puder wszystko zmiksować dodać powoli przestudzoną żelatynę. Następnie wylać na masę białą.
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu ale w połowie ilości wody
tężejącą wylać na masę czekoladą. Deser odstawić w chłodne miejsce, aby
całkowicie zastygł.
Potem delikatnie wyjąć z foremki zrobić dekoracje.
Potem delikatnie wyjąć z foremki zrobić dekoracje.
2 komentarze:
Podoba mi się ta wersja paschy :)
Dzięki, fajnie wyszła. :)
Prześlij komentarz