Pieczony łosoś i podawany z bukietem sałat z sosem musztardowym
składniki
- 1 dzwonko łososia
- 2 łyżki marynaty teriyaki
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka jogurtu
- pieprz
- mix sałat
- pomidorki koktajlowe
- olej rzepakowy
wykonanie
Dzwonko łososia, oczyścić, umyć zamarynować w marynacie teriyaki. Po około dwóch godzinach zawinąć w papier do pieczenia upiec w 180 stopniach około 20 minut.
Sos musztardowo-jogurtowy. Wymieszać jogurt z musztardą doprawić do smaku sola i pieprzem.
Na talerzu układamy mix sałat, pomidorki skrapiamy olejem rzepakowym, łososia i sos musztardowo-jogurtowy
2 komentarze:
Pysznosci----uwielbiam mmm :-) Pozdrawiam Ewa :)
Dzięki! Również pozdrawiamy. :)
Prześlij komentarz