Pstrąg grillowany na szybko
Składniki
- 1 pstrąg
- przyprawa do ryb
- sól Kamis
- pieprz Kamis
- 1 ząbek czosnku
- cytryna
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka płatków migdałów
- Papier do pieczenia i gotowania Saga
- Mix sałat Fit&Easy
- glassa balsamiczna Monini
wykonanie
Pstrąga
oczyścić, umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem,
przyprawą do ryby i czosnkiem. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.
Ułożyć go na papierze do pieczenia. Całość zawinąć w piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach. Pstrąga posypać płatkami migdałów.
Podawać z sałatką zrobić dekoracje glassą balsamiczną.
Ułożyć go na papierze do pieczenia. Całość zawinąć w piec w kombiwarze przez 30 minut w 180 stopniach. Pstrąga posypać płatkami migdałów.
Podawać z sałatką zrobić dekoracje glassą balsamiczną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz