Sałatka z piersią indyka
Dziś mamy
dla Was kolejną wiosenną propozycję sałatki, która równie dobrze może być
śniadaniem jak i obiadem.
składniki
- 20 dag piersi z indyka
- 1/2 główki sałata zielona
- pomidorki koktajlowe
- 1 mała cebula czerwona
- sos słodko-kwaśny
Marynata:
- 1/4 łyżeczki przyprawy do Indyka
- szczypta soli prowansalskiej
- szczypta pieprzu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju rzepakowego
wykonanie
Marynata:
Marynata:
Do naczynia
wlać sok z cytryny, olej, wsypać przyprawy dokładnie wymieszać.
Pierś dokładnie umyć i osuszyć, pokroić, włożyć do marynaty. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Potem smażyć na patelni grillowej.
Na talerzu ułożyć sałatę, pokrojone pomidorki i cebulę pokrojoną w krążki. Na wierzchu ułożyć mięso i całość polać sosem.
Pierś dokładnie umyć i osuszyć, pokroić, włożyć do marynaty. Odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Potem smażyć na patelni grillowej.
Na talerzu ułożyć sałatę, pokrojone pomidorki i cebulę pokrojoną w krążki. Na wierzchu ułożyć mięso i całość polać sosem.
4 komentarze:
Wygląda apetycznie!
I tak smakuje!
jak to apetycznie wygląda,,
Nie tylko wyglądało, ale i smakowało :)
Prześlij komentarz