Grillowana pierś z kaczki podawana z mixem sałat
Składniki
- 1 pierś z kaczki
- 1/2 kostki rosołowej drobiowej
- 50 ml czerwonego wina
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki majeranku
- szczypta imbiru
- mix salat Weekend
- pomidorki koktajlowe
- sos balsamico
- olej
Wykonanie
Przygotowanie marynaty
Do miseczki wlewamy wino, dodajemy rosołek drobiowy, przyprawy dokładnie mieszamy. Pierś z kaczki nacinamy wkładamy do marynaty pozostawiamy na noc w lodówce.
Na rozgrzany grill kładziemy pierś z kaczki pieczemy do zarumienia.
Na talerzu układamy pokrojoną pierś z kaczki, mix sałat całość dekorujemy sosem balsamico.
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
6 komentarzy:
Oj jak ja lubię mięso z kaczki! :)
zapraszamy serdecznie do nas na kaczkę w każdym wydaniu:) Jak będziesz w naszych okolicach czekamy na info kaczka wiejska będzie na Ciebie czekać. Mieszkam w okolicach Radomia woj mazowieckie:)
Podane jak w restauracji! Super!
pysznie wygląda:)
:) Dzięki!
I tak smakuje :)
Prześlij komentarz