Grillowany pstrąg podawany na grillowanych pieczarkach z koszyczkami z ziemniaków
Składniki
- 1 pstrąg
- przyprawa do ryb Kamis
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- 20 dag pieczarek
- olej
- ziemniaki
Wykonanie
Pieczarki myjemy kroimy na plasterki.
Na patelnię grillową marki Neoflam wlewamy dwie łyżki oleju rzepakowego. Na gorącej patelni grilluje pieczarki pod koniec grillowania doprawiam solą i pieprzem. Na tej samej patelni i oleju grilluję pstrąga.
Ziemniaki obieramy następnie kroimy w drobne paseczki. Formujemy kulki ktore smażymy w głębokim tłuszczu.
Na talerzu kładziemy grillowane pieczarki na których kładziemy pstrąga robimy dekoracje z kulek z ziemniaków, pomidorków, i cytryny .posypujemy suszonym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz