Marynata do wołowiny, baraniny i dziczyzny z czerwonego wina i warzyw
Sezon grillowy w pełni myślę ze przyda się Wam przepis na marynatę do wołowiny, baraniny i dziczyzny z czerwonego wina i warzyw
Składniki
Cebulę i seler posiekaj, marchewkę zetrzyj na tarce, posiekaj czosnek. Wszystkie składniki włóż do miski dodaj wino przypraw solą i pieprzem dokładnie wymieszaj.
Składniki
- 1/2 l wytrawnego wina
- 1 cebula
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 marchewka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki liści laurowych
- 2 łyżeczki natki pietruszki
- 2 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka soli lub według uznania
- 1 łyżeczka pieprzu lub według uznania
Cebulę i seler posiekaj, marchewkę zetrzyj na tarce, posiekaj czosnek. Wszystkie składniki włóż do miski dodaj wino przypraw solą i pieprzem dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz