Wiosenna lemoniada

 Składniki 

  • Trzy duże cytryny,
  • 2 pomarańcze słodkie,
  • Listki świeżej mięty, wg uznania,
  • woda mineralna lekko gazowana,
Wykonanie
Wycisnąć sok z cytryn i z pomarańczy przelać do dzbanka. Dodać schłodzoną wodę mineralną.
Dodać miętę, plasterki cytryny wg uznania. Rozlewać do szklanek i rozkoszować się popołudniem, sącząc domową lemoniadę.

4 komentarze:

Ala piecze i gotuje pisze...

Lemoniada z pewnością pyszna.Słoneczka tylko brakuje i taki dzbanuszek znika w mgnieniu oka.

Przysmaki Owocowe pisze...

Pyszna lemoniada. Robimy taką przez cały rok z naszymi cytrynkami :) A jaki piękny kryształowy dzbanek :)

Kulinarne pyszności Molki pisze...

Dokładanie tak znika bardzo szybko :)

Kulinarne pyszności Molki pisze...

ojej dziękujemy za miłe słowa.A muszę się pochwalić ze robiłam z produktami marki Eterno wyszła rewelacyjnie :)