Grillowana pierś z kaczki na mixie sałat
Składniki
- 1 pierś z kaczki
- 1/2 kostki rosołowej drobiowej
- 50 ml czerwonego wina
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki majeranku
- szczypta imbiru
- mix salat Family
- pomidorki koktajlowe
- sos balsamico cytrynowy
- truskawki
- kiełki rzodkiewki
Przygotowanie marynaty
Do miseczki wlewamy wino, dodajemy rosołek drobiowy, przyprawy dokładnie mieszamy. Pierś z kaczki nacinamy wkładamy do marynaty pozostawiamy na noc w lodówce.
Na rozgrzany grill kładziemy pierś z kaczki pieczemy do zarumienia. następnie przekładamy do brytfanki podlewamy winem czerwonym i pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach.
Na talerzu układamy mix salat, pokrojoną pierś z kaczki, pomidorki, kiełki rzodkiewki, truskawki całość skrapiamy sosem blasamico cytrynowym.
2 komentarze:
Niech już pogoda przestanie być taka zmienna! Chcę wyciągnąć w końcu tego grilla!
Przepysznie wygląda Twoja kaczka! :) Mmmniam!
dariawkuchni.blogspot.com
Oj masz rację, padać może od czasu do czasu ale nie w takim tempie jak teraz.
Prześlij komentarz