Sałatka z grillowaną piersią drobiową
Składniki na dwie porcje
- 30dag piersi z grilla
- mix sałat Active
- pomidory koktajlowe
- rzodkiewki
- sezam czarny
- kwiaty jadalne
- szczypiorek
- kiełki pora
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki musztardy
- 1 cytryna
- 1/2 rosołku drobiowego
- 6 łyżek soku ananasowego
- 6 łyżek ketchupu łagodnego
- szczypta chilli Kamis
Wykonanie
Wycisnąć sok z cytryny wlać do miseczki, dodać pozostałe składniki wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanej marynaty władamy pierś z kurczaka/kaczki/perliczki, zostawiamy na dwie godziny w chłodnym miejscu. Pieczemy na rozgrzanym grillu do miękkości.
Do naczynia szklanego bądź miski wkładamy na przemian mix sałat, pomidorki koktajlowe, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, grillowaną pierś, pokrojoną w paski, czynność powtarzamy do wypełnienia naczynia, miseczki. Na wierzchu sałatki kładziemy kiełki pora, całość posypujemy czarnym sezamem, robimy dekoracje z kwiatków jadalnych i szczypiorku . Skrapiamy ziołowym winegret.
Przepis bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy"
3 komentarze:
pięknie, kolorowo i z pewnością pysznie! polecam przepis na pierś z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-piersi-z-kurczaka-z-cytryna-i-tymiankiem/
Dzięki. A przepis przetestujemy przy najbliższej sposobności. :)
Pięknie i pyszne aż zgłodniałam :)
Prześlij komentarz