Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro
Kiedy zobaczyłam w Top chef książkę "Natura kuchni Polskiej " Wojciech Modest Amaro pomyślałam szybko, napiszę recenzję może komuś się przyda.
Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro wydało wydawnictwo amar-One w 2010 roku w Warszawie, na bardzo dobrym jakościowo papierze z pięknymi zdjęciami przedstawiającymi dania przyszłości.,zachęcająca do eksperymentowania,gotowania, bawienia się smakami.Pan Wojciech Modest Amaro odkrywa przed nami bogactwo smaków z z zastosowaniem nowych technologii wykorzystujących zapomniane składniki.
Każdy rozdział dedykowany jest jednemu składnikowi w którym jest opis i przepis.Wojciech Modest Amarowybrał składniki, które współtworzyły wyszukane potrawy w dwudziestu dziewięciu rozdziałach: agrest, aronia, barszcz, biedrzeniec, brzoza, czarny bez, czosnek niedźwiedzi, dąb, dereń, dzika róża, głóg, jałowiec, jarzębina, kasztan, lipa, mak, morwa, pigwa, pokrzywa, rabarbar, rukiew, rumianek, słonecznik, sosna, szarłat, szczawik zajęczy, tatarak, trawa żubrowa, werbena cytrynowa., które czasami wydaja się bardzo trudne do przygotowania.Nie ma się co dziwić książkę pisał mistrz Amaro.
Ciekawe kto z Was wykorzystuje szczawik zajęczy,biedrzeniec czy szarłat w swojej kuchni?
Daję rekomendację Naturalnej kuchni polskiej warto ją mieć na półce w biblioteczce.
Warto wspomnieć książka jest napisana w dwóch językach polskim,angielskim.Super prezent :)
Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro wydało wydawnictwo amar-One w 2010 roku w Warszawie, na bardzo dobrym jakościowo papierze z pięknymi zdjęciami przedstawiającymi dania przyszłości.,zachęcająca do eksperymentowania,gotowania, bawienia się smakami.Pan Wojciech Modest Amaro odkrywa przed nami bogactwo smaków z z zastosowaniem nowych technologii wykorzystujących zapomniane składniki.
Każdy rozdział dedykowany jest jednemu składnikowi w którym jest opis i przepis.Wojciech Modest Amarowybrał składniki, które współtworzyły wyszukane potrawy w dwudziestu dziewięciu rozdziałach: agrest, aronia, barszcz, biedrzeniec, brzoza, czarny bez, czosnek niedźwiedzi, dąb, dereń, dzika róża, głóg, jałowiec, jarzębina, kasztan, lipa, mak, morwa, pigwa, pokrzywa, rabarbar, rukiew, rumianek, słonecznik, sosna, szarłat, szczawik zajęczy, tatarak, trawa żubrowa, werbena cytrynowa., które czasami wydaja się bardzo trudne do przygotowania.Nie ma się co dziwić książkę pisał mistrz Amaro.
Ciekawe kto z Was wykorzystuje szczawik zajęczy,biedrzeniec czy szarłat w swojej kuchni?
Daję rekomendację Naturalnej kuchni polskiej warto ją mieć na półce w biblioteczce.
Warto wspomnieć książka jest napisana w dwóch językach polskim,angielskim.Super prezent :)
3 komentarze:
Ooo nie widziałam wcześniej tej książki :)
gdzie można kupić tą książkę? szukam szukam i nic... :/ bardzo proszę o informację
Nie wiem wygrałam ją w konkursie:) Pozdrawiam proszę szukać :)
Prześlij komentarz