Golonki indycze z olejem rzepakowym
składniki
Wykonanie
Umyte osuszone golonki indycze marnujemy w ulubionych ziołach, u mnie była przyprawa do indyka i tymianek ostawiamy na noc do lodówki.
Na rozgrzanym oleju rzepakowym który jest bardzo zdrowy,a dlaczego?Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega 3 dlatego od dawna gości w mojej kuchni,dzięki temu z rodziną utrzymujemy stały poziom cholesterolu we krwi. smażymy golonki,pod koniec władamy do piekarnika do zarumienienia.
- 4 golonki indycze
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka tymianku
- 3 łyżeczki przyprawy do indyka
- sól,pieprz do smaku.
Wykonanie
Umyte osuszone golonki indycze marnujemy w ulubionych ziołach, u mnie była przyprawa do indyka i tymianek ostawiamy na noc do lodówki.
Na rozgrzanym oleju rzepakowym który jest bardzo zdrowy,a dlaczego?Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega 3 dlatego od dawna gości w mojej kuchni,dzięki temu z rodziną utrzymujemy stały poziom cholesterolu we krwi. smażymy golonki,pod koniec władamy do piekarnika do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz