śledzie pod czerwoną pierzynką z dodatkiem oleju rzepakowego
W grudniu częściej na naszych stołach goszczą ryby,a w szczególności śledzie,które możemy przygotowywać na wiele sposobów.Jest to kolejna moja propozycja świąteczna,Połączenie ryby z warzywami to duet idealny i tak powstał przepis na śledzie pod pierzynka czerwoną.Śledzie wyszły genialne w smaku,rozpływające się w ustach.Dodatkowe walory smakowe dodają przesmażone warzywa.A to wszystko powstało na oleju rzepakowym.Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega 3 dlatego od dawna gości w mojej kuchni,dzięki temu z rodziną utrzymujemy stały poziom cholesterolu we krwi,zawiera składniki które wpływają na naszą urodę.U mnie w tym roku śledzie pod czerwoną pierzynka pojawią się na wigilijnym stole,mam nadzieję ze u Was również.
składniki
- 8 filetów śledziowych w sosie koperkowym
- 5 dużych cebul
- 120ml szkl oleju rzepakowego
- 4 marchewki
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
- 1lyżka cukru
- sól Kamis
- 1 łyżka słodkiej papryki.
1 komentarz:
Ładnie podane śledzie:)
Prześlij komentarz