Smaki marzeń- Beata Śniechowska
(...) Wierzę, ze tak książka pozwoli tobie i twoim bliskim na niesamowite smakowe
uniesienia i przeżywanie wciąż na nowo fascynującej przygody, jaką jest gotowanie.'
Beata Śniechowska
Zwyciężczyni drugiej polskiej edycji kulinarnego Master Chef dzieli się z nami swoimi pysznymi przepisami. Propozycje Pani Beaty możemy przygotować według przepisu lub być ciekawą inspiracją do zrobienia według naszego przepisu potraw.
Przepisy pogrupowane są w rozdziały tematyczne.W pierwszym rozdziale znajdziemy przepisy na mniejszy apetyt między innymi na cudowne pachnące Bajgle z filetem z kurczaka i sosem kaparowym, pyszny krem z borowików i wiele innych.W drugi m rozdziale Pani Beata zebrała przepisy, które możemy przygotować dla naszych bliskich. Szczególną uwagę zwróciłam na dwa przepisy pieczonego pstrąga w marynacie szarmula z masłem orzechowym i warzywami na parze i cudownym farszem pierogi. W trzecim rozdziale znajdziemy przepisy który oczarujemy naszych gości na pyszne dania,desery.Muszę przyznać do tej pory nie znałam przepisy na pyszną galaretkę prosecco z malinami, dzięki Pani Beacie która dzieli się z czytelnikami przepisami teraz już znam. Zrobiłam goście byli zachwyceni smakiem i wyglądem. Czwarty rozdział to przepisy,które przygotowując w domu poczujemy się jakbyśmy byli w najlepszej restauracji, znajdziemy przepis na genialną górkę cielęcą podawaną z ziemniakami duszonymi w śmietanie i warzywami z patelni. Kolejny rozdział zdecydowanie poprawi nastrój po ciężkim dni naszym bliskim i nam.I tak przepis na czekoladowe spaghetii z musem cytrynowym i coulis z malin. Jesteście ciekawi zajrzyjcie do ksiażki którą możecie kupić w wydawnictwie Znak ,Smaki-marzen. Ostatni rozdział przeznaczony dla wszystkich,którzy lubią eksperymenty i oryginalne przepisy na roladki z łososia w nori wykonane techniką "domowego soua-vide"
Każdy przepis opatrzony jest cudownym zdjęciem,które zachęca do przygotowania dania.To sprawia, że książka stanie się idealnym prezentem i dla tych, którzy w kuchni już coś potrafią, i dla tych, którzy dopiero stawiają swoje pierwsze kulinarne kroczki.
uniesienia i przeżywanie wciąż na nowo fascynującej przygody, jaką jest gotowanie.'
Beata Śniechowska
Zwyciężczyni drugiej polskiej edycji kulinarnego Master Chef dzieli się z nami swoimi pysznymi przepisami. Propozycje Pani Beaty możemy przygotować według przepisu lub być ciekawą inspiracją do zrobienia według naszego przepisu potraw.
Przepisy pogrupowane są w rozdziały tematyczne.W pierwszym rozdziale znajdziemy przepisy na mniejszy apetyt między innymi na cudowne pachnące Bajgle z filetem z kurczaka i sosem kaparowym, pyszny krem z borowików i wiele innych.W drugi m rozdziale Pani Beata zebrała przepisy, które możemy przygotować dla naszych bliskich. Szczególną uwagę zwróciłam na dwa przepisy pieczonego pstrąga w marynacie szarmula z masłem orzechowym i warzywami na parze i cudownym farszem pierogi. W trzecim rozdziale znajdziemy przepisy który oczarujemy naszych gości na pyszne dania,desery.Muszę przyznać do tej pory nie znałam przepisy na pyszną galaretkę prosecco z malinami, dzięki Pani Beacie która dzieli się z czytelnikami przepisami teraz już znam. Zrobiłam goście byli zachwyceni smakiem i wyglądem. Czwarty rozdział to przepisy,które przygotowując w domu poczujemy się jakbyśmy byli w najlepszej restauracji, znajdziemy przepis na genialną górkę cielęcą podawaną z ziemniakami duszonymi w śmietanie i warzywami z patelni. Kolejny rozdział zdecydowanie poprawi nastrój po ciężkim dni naszym bliskim i nam.I tak przepis na czekoladowe spaghetii z musem cytrynowym i coulis z malin. Jesteście ciekawi zajrzyjcie do ksiażki którą możecie kupić w wydawnictwie Znak ,Smaki-marzen. Ostatni rozdział przeznaczony dla wszystkich,którzy lubią eksperymenty i oryginalne przepisy na roladki z łososia w nori wykonane techniką "domowego soua-vide"
Każdy przepis opatrzony jest cudownym zdjęciem,które zachęca do przygotowania dania.To sprawia, że książka stanie się idealnym prezentem i dla tych, którzy w kuchni już coś potrafią, i dla tych, którzy dopiero stawiają swoje pierwsze kulinarne kroczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz