piknikowe skrzydełka z olejem rzepakowym
Grillowane i cała otoczka z nim związana jest przyjemnością samą w sobie, podczas którego integruje się nasze towarzystwo. Dla większości potrawy z grilla to tradycyjna kiełbasa, kaszanka i karkówka.
Dla odmiany dziś pokaże jak można przygotować skrzydełka z grilla na bazie oleju rzepakowego jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ zdrowy, bez
charakterystycznego zapachy,jest numer jeden w mojej kuchni.Skrzydełka wyszły pyszne, genialne w smaku !!!!!
składniki
składniki
- 1opakowanie skrzydełek
- 3/4 szkl sosu sojowego
- 1/2szkl octu ryżowego
- 1 szkl posiekanej dymki
- 2 łyżki miodu
- 2 lyżki posiekanego imbiru
- 2 łyżki czosnku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- młode ziemniaki
- masło
- sól gruboziarnista
- świeży tymianek
- 0,5litra jogurtu greckiego lub innego gęstego naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- pęczek mięty
- sok i skórka z połowy cytryny
- sól, cukier, pieprz Kamis.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz