Sałatka na grilla z olejem z awokado
Przed nami pierwszy weekend wakacyjny ptaszki śpiewają ze pogoda
będzie sprzyjać spotkaniom towarzyskim na świeżym powietrzu. Jedną z
atrakcji spotkania będzie grillowane i pyszności z grilli Fajnym dodatkiem do dań z grilla są różnego rodzaju sałatki. Dość szybko znikają ze stołu. Moją propozycją
jest sałatka na grilla z dodatkiem oleju z awokado,która jest
rewelacyjna, genialna w smaku. Możemy ją spożywać jako samodzielne danie
lub jako dodatek do dan z grilla.Smak sałatki genialnie podkręca olej z
awokado,który jest wyjątkowy delikatny o niespotykanych smaku
orzechowym, ma piękny zielony kolor. Jest bardzo zdrowy, zawiera wiele składników odżywczych .Jest alternatywą dla oliwy z oliwek,którą najczęściej dodajemy do sałatek.
Dobra kuchnia to proste kompozycje smaków i aromatów świeżych, wysokiej jakości produktów.
Wiele najsmaczniejszych dań wywodzi się z kuchni opartej na
niewielkiej ilości składników, dostępnych od ręki w przydomowym ogródku
czy na pobliskim targowisku. Na szczęście w dzisiejszych czasach mamy
możliwość sięgnięcia po najlepsze produkty z całego świata. Świeże
mięsa, ryby, owoce morza, cytrusy czy oleje, jak nasz olej z awokado,
dają nam okazję do tworzenia dań, które są nie tylko smaczne, ale
również zdrowe. Bo dobra kuchnia to nie tylko symfonia smaków, ale
również wspaniały prezent dla Twojego ciała.
W połączeniu z unikalnym w skali światowej procesem produkcyjnym powstaje produkt, który zachwyca swoją czystością i wartością odżywczą.
Tylko perfekcyjnie dojrzałe na słońcu awokado są zbierane i poddawane dalszej obróbce. Po usunięciu skórki i pestki miąższ awokado jest delikatnie wytłaczany na zimno w pojedynczym procesie (extra virgin). Piękny, zielonkawy olej jest przelewany do ciemnozielonych butelek, w których zachowuje swoje niepowtarzalne walory smakowe i świeżość.(...)
składniki
Sałatę lodową dokładnie myjemy osuszamy suszarką do salaty lub ręcznikiem papierowym. Pomidorki myjemy,kroimy na pół.Ogórek obieramy,kroimy w słupki,cebulę w krążki,Paprykę myjemy kroimy w paseczki.Kawałki sera osączamy z zalewy lub kroimy w kosteczkę. na talerzu układamy sałatę, pomidorki koktajlowe,ogórki,cebulkę czerwoną, paprykę ,ser, listki bazylii. Przed podaniem polewamy olejem z awokado i skrapiamy octem balsamicznym posypujemy solą i pieprzem.
Informacje na temat oleju z awokado pochodzą ze strony.http://www.olej-awokado.pl/.
(...)Olej z awokado „Greencado” – zielone dobro dla ciała i podniebienia
Dobra kuchnia to proste kompozycje smaków i aromatów świeżych, wysokiej jakości produktów.
Dobra kuchnia to przyjemność gotowania i pełne napięcia oczekiwanie na chwilę, kiedy zasiądziemy przy stole.
To rozkosz dla podniebienia, to chęć, by smak został jak najdłużej, to moment tylko dla Ciebie.
Wiele najsmaczniejszych dań wywodzi się z kuchni opartej na
niewielkiej ilości składników, dostępnych od ręki w przydomowym ogródku
czy na pobliskim targowisku. Na szczęście w dzisiejszych czasach mamy
możliwość sięgnięcia po najlepsze produkty z całego świata. Świeże
mięsa, ryby, owoce morza, cytrusy czy oleje, jak nasz olej z awokado,
dają nam okazję do tworzenia dań, które są nie tylko smaczne, ale
również zdrowe. Bo dobra kuchnia to nie tylko symfonia smaków, ale
również wspaniały prezent dla Twojego ciała.Oferujemy Państwu płynne dobro - najwyższej jakości spożywczy olej z awokado, produkowany w wyjątkowym mikroklimacie Bay of Plenty w Nowej Zelandii.
Podobnie jak w produkcji dobrego wina, na tworzenie się wyjątkowego smaku i aromatu oleju extra virgin znaczący wpływ mają gleba i warunki klimatyczne. Awokado jest owocem tropikalnym, w związku z tym niższe temperatury, w których są uprawiane awokado w Nowej Zelandii, powodują wolniejsze ich dojrzewanie. Powoduje to powstanie specyficznego profilu zawartych w nich kwasów tłuszczowych, co przyczynia się do wyjątkowego smaku naszego oleju.W połączeniu z unikalnym w skali światowej procesem produkcyjnym powstaje produkt, który zachwyca swoją czystością i wartością odżywczą.
Tylko perfekcyjnie dojrzałe na słońcu awokado są zbierane i poddawane dalszej obróbce. Po usunięciu skórki i pestki miąższ awokado jest delikatnie wytłaczany na zimno w pojedynczym procesie (extra virgin). Piękny, zielonkawy olej jest przelewany do ciemnozielonych butelek, w których zachowuje swoje niepowtarzalne walory smakowe i świeżość.(...)
składniki
- sałata lodowa
- pomidorki koktajlowe
- papryka
- ogórek
- czerwona cebulka
- ser sałatkowy małych kostkach.
- olej z awokado
- sól,pieprz do smaku
- ocet balsamiczny w spray .
Sałatę lodową dokładnie myjemy osuszamy suszarką do salaty lub ręcznikiem papierowym. Pomidorki myjemy,kroimy na pół.Ogórek obieramy,kroimy w słupki,cebulę w krążki,Paprykę myjemy kroimy w paseczki.Kawałki sera osączamy z zalewy lub kroimy w kosteczkę. na talerzu układamy sałatę, pomidorki koktajlowe,ogórki,cebulkę czerwoną, paprykę ,ser, listki bazylii. Przed podaniem polewamy olejem z awokado i skrapiamy octem balsamicznym posypujemy solą i pieprzem.
Informacje na temat oleju z awokado pochodzą ze strony.http://www.olej-awokado.pl/.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz