Pstrąg z frytkami z selera, puree z fasoli i chipsami z kiełbasy myśliwskiej
Lato, morze,jezioro rybka musi być.za dni kilka będę testować smażalnie nad morzem. Tymczasem namiastka rybki w postaci pysznego chrupiącego pstrąga z frytkami z selera i puree z fasoli chipsami z kiełbasy myśliwskiej. Nieśmiało napiszę genialne połączenie ryby, kiełbasy myśliwskiej, fasolki i selera. Dawno nie było tak rewelacyjnego dania. Od dziś będę łączyć ryby z mięsem, już mam pomysł na nowe danie. Jakie to było pyszne, strzał w 10 polecam:)
Składniki
Wykonanie
Pstrąga oczyszczam dokładnie myję,osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą,pieprzem,czosnkiem obkładam cebulą. Wkładam do lodówki na noc.
Na patelnię wlewam olej podgrzewam. Na gorący olej wkładam pstrąga, cebule smażę kilka minut z każdej strony.
Fasolę przebieramy,płuczemy zalewamy wodą pozostawiamy na noc. Następnie ugotować ja w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku do miękkości. Fasolę przekładamy do miski dodajemy sok z limonki,olej rydzowy do smaku gałkę muszkatołową, imbir,kardamon,pieprz biały dokładnie miksujemy na puszystą masę.
Na patelni z odrobiną oleju smażymy plasterki kiełbasy myśliwskiej na chipsy.
Seler dokładnie myjemy, obieramy kroimy w słupki.Następnie układamy na blaszce do pieczenia skrapiamy olejem rydzowym wstawiamy do nagrzanego piekarnika180-200 stopni pieczemy do zarumienienia.
Składniki
- 1 świeży pstrąg
- 1 cebula
- 1ząbek czosnku
- sól,pieprz do smaku
- olej rzepakowy
- cebula
- 1 szkl fasoli Piękny Jaś
- sok z limonki
- kardamon
- imbir
- gałka muszkatołowa
- olej rydzowy
- pieprz biały
- 15 dag kiełbasy myśliwskiej
- 1 seler
- olej rydzowy
Wykonanie
Pstrąga oczyszczam dokładnie myję,osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą,pieprzem,czosnkiem obkładam cebulą. Wkładam do lodówki na noc.
Na patelnię wlewam olej podgrzewam. Na gorący olej wkładam pstrąga, cebule smażę kilka minut z każdej strony.
Fasolę przebieramy,płuczemy zalewamy wodą pozostawiamy na noc. Następnie ugotować ja w tej samej wodzie w miarę potrzeby dolewając wrzątku do miękkości. Fasolę przekładamy do miski dodajemy sok z limonki,olej rydzowy do smaku gałkę muszkatołową, imbir,kardamon,pieprz biały dokładnie miksujemy na puszystą masę.
Na patelni z odrobiną oleju smażymy plasterki kiełbasy myśliwskiej na chipsy.
Seler dokładnie myjemy, obieramy kroimy w słupki.Następnie układamy na blaszce do pieczenia skrapiamy olejem rydzowym wstawiamy do nagrzanego piekarnika180-200 stopni pieczemy do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz