Produkty dzięki którym łatwiej schudniesz-Koktajl dietetyczny owocowy (jeżynowo- arbuzowy )
Wystarczy zmienić nawyki odżywiania, które pomogą zachować idealną figurę i schudnąć. Niektóre produkty pomogą nam osiągnąć sukces. Oto lista produktów, które pozwolą zachować zdrowie i pozbyć się raz na zawsze kilogramów.
Ananas
Owoc egzotyczny, 10 dag zawiera tylko 56 kcal, praktycznie możemy jeść bez ograniczeń. Zawiera enzym przyśpieszający przyswajanie białka, tylko jest w świeżych owocach.
Kiwi
Polecany jest dla osób mających apetyt na słodycze,skutecznie hamuje.Zawiera dużo witaminy C, która przyśpiesza spalanie tłuszczów.
Grejpfrut
Sprawia, ze komórki wolniej przyswajają produkty odżywcze,w związku z tym wolniej wzrasta poziom cukru we krwi i dłużej mamy uczucie sytości. Najlepiej jeść grejpfruta 0,5h-1 h przed posiłkiem
Jabłka
Dostarczają 300 ważnych dla zdrowia substancji.Zawierają pektyny,które oczyszczają jelita,wiążą i niwelują trujące substancje.Regulują trawienie, pobudzają układ wydalania. Babcia zawsze mówiła zjedz jedno jabłku w ciągu dnia, będziesz zdrowa!
Awokado
Zawiera nienasycony kwas tłuszczowy-przeciwutleniacz, chroni przed niekorzystnym wpływem cholesterolu.Awokado zawiera enzym zwany lipazą, który spala tłuszcz.
Czerwona papryka
zawiera duże ilości witaminy C, Jest doskonałym źródłem beta karotenu.
Fasolka
Jest bogatym źródłem białka,witaminy z grupy B. Stabilizuje poziom cukru we krwi.
Brokuły
Dostarczają dużej ilości kwasu foliowego, żelaza i witaminy C.%0dag brokułów zawiera tylko 26 kcal.
Chilli
Ostre przyprawy przyśpieszają spalanie tłuszczów, pobudzają układ trawienny.
Algi
Zawierają dużo pierwiastka jodu. Jego brak wpływa negatywnie na pracę tarczycy zaburzenia pracy, co objawia się tyciem.
Kapusta kiszona
korzystnie wpływa na florę bakteryjną jelit. Usuwa trujące resztki przemiany materii.
Maślanka
Dostarcza wapnia, potasu, fosforu, magnezu oraz witamin z grupy B. Stanowi bogate źródło aminokwasów, które pozwalają zachować jędrność mięśni.
Płatki owsiane
Należą do najlepszych źródeł błonnika i witaminy B.
Ryż
Zawierają duże ilości potasu. Zawiera niacynę tiaminę, białka i żelazo. Najlepszy jest ryż dziki
Kasza jaglana
Nie zawiera glutenu, jest lekkostrawna, ma właściwości oczyszczające Zawiera krzemionkę, która leczniczo wpływa na stawy.
Ryby morskie
Są bogate w jod, reguluje zaburzenia tarczycy.
Pierś z indyka
Nie zawiera hormonów, jest niskokaloryczna. Bardziej zdrowa od piersi z kurczaka
Koktajl dietetyczny owocowy (jeżynowo- arbuzowy )
Koktajl jest pyszny i orzeźwiający. Zdrowy i dietetyczny. Zachwyci domowników i gości. Możemy nim zastąpić posiłek otręby owsiane, mleko w proszku.
składniki
1/2 szk jeżyn
1/2 szkl poziomek
arbuz zimny ( najlepiej włożyć na kilka godzi do lodówki)
owoce sezonowe do dekoracji
mięta do dekoracji
Wykonanie
Wykonanie
Do pojemnika malaksera wkładamy kawałki arbuza i jeżyny i miksujemy aż powstanie gęsta jednolita masa. Przekładamy do kieliszków do koktajli lub do szklanek. Robimy dekoracje z owoców sezonowych.
Ananas
Owoc egzotyczny, 10 dag zawiera tylko 56 kcal, praktycznie możemy jeść bez ograniczeń. Zawiera enzym przyśpieszający przyswajanie białka, tylko jest w świeżych owocach.
Kiwi
Polecany jest dla osób mających apetyt na słodycze,skutecznie hamuje.Zawiera dużo witaminy C, która przyśpiesza spalanie tłuszczów.
Grejpfrut
Sprawia, ze komórki wolniej przyswajają produkty odżywcze,w związku z tym wolniej wzrasta poziom cukru we krwi i dłużej mamy uczucie sytości. Najlepiej jeść grejpfruta 0,5h-1 h przed posiłkiem
Jabłka
Dostarczają 300 ważnych dla zdrowia substancji.Zawierają pektyny,które oczyszczają jelita,wiążą i niwelują trujące substancje.Regulują trawienie, pobudzają układ wydalania. Babcia zawsze mówiła zjedz jedno jabłku w ciągu dnia, będziesz zdrowa!
Awokado
Zawiera nienasycony kwas tłuszczowy-przeciwutleniacz, chroni przed niekorzystnym wpływem cholesterolu.Awokado zawiera enzym zwany lipazą, który spala tłuszcz.
Czerwona papryka
zawiera duże ilości witaminy C, Jest doskonałym źródłem beta karotenu.
Fasolka
Jest bogatym źródłem białka,witaminy z grupy B. Stabilizuje poziom cukru we krwi.
Brokuły
Dostarczają dużej ilości kwasu foliowego, żelaza i witaminy C.%0dag brokułów zawiera tylko 26 kcal.
Chilli
Ostre przyprawy przyśpieszają spalanie tłuszczów, pobudzają układ trawienny.
Algi
Zawierają dużo pierwiastka jodu. Jego brak wpływa negatywnie na pracę tarczycy zaburzenia pracy, co objawia się tyciem.
Kapusta kiszona
korzystnie wpływa na florę bakteryjną jelit. Usuwa trujące resztki przemiany materii.
Maślanka
Dostarcza wapnia, potasu, fosforu, magnezu oraz witamin z grupy B. Stanowi bogate źródło aminokwasów, które pozwalają zachować jędrność mięśni.
Płatki owsiane
Należą do najlepszych źródeł błonnika i witaminy B.
Ryż
Zawierają duże ilości potasu. Zawiera niacynę tiaminę, białka i żelazo. Najlepszy jest ryż dziki
Kasza jaglana
Nie zawiera glutenu, jest lekkostrawna, ma właściwości oczyszczające Zawiera krzemionkę, która leczniczo wpływa na stawy.
Ryby morskie
Są bogate w jod, reguluje zaburzenia tarczycy.
Pierś z indyka
Nie zawiera hormonów, jest niskokaloryczna. Bardziej zdrowa od piersi z kurczaka
Koktajl dietetyczny owocowy (jeżynowo- arbuzowy )
Koktajl jest pyszny i orzeźwiający. Zdrowy i dietetyczny. Zachwyci domowników i gości. Możemy nim zastąpić posiłek otręby owsiane, mleko w proszku.
składniki
1/2 szk jeżyn
1/2 szkl poziomek
arbuz zimny ( najlepiej włożyć na kilka godzi do lodówki)
owoce sezonowe do dekoracji
mięta do dekoracji
Wykonanie
Wykonanie
Do pojemnika malaksera wkładamy kawałki arbuza i jeżyny i miksujemy aż powstanie gęsta jednolita masa. Przekładamy do kieliszków do koktajli lub do szklanek. Robimy dekoracje z owoców sezonowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz