Zauważyłam na blogu brak przepisów na różnego rodzaju kanapki. Dziś postaram się nadrobić moje zaniedbanie i zapraszam Was na pyszną zdrową kanapkę na drugie śniadanie. Kanapeczka jest pyszna w smaku, delikatna niebo w gębie. A kropeczki na „i” dodaje pyszny sos kielecki curry który nadaje charakterystyczny smak, co czyni kanapkę wyjątkową.
składniki
- 1szt bułka pełnoziarnista
- 1 szt polędwiczka wieprzowa
- tymianek, sól, pieprz do smaku
- Domowa marynowana papryka
- Sałata
- Kiełki rzodkiewki
- Sos kielecki curry.
Wykonanie
Polędwiczkę wieprzową QAFP oczyszczamy z błon i tłuszczu następnie myjemy i osuszamy. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i świeżym tymiankiem. Polędwiczkę wieprzową QAFP układamy na folii spożywczej zawijamy jak cukierek w rulon szczelnie. Czynność powtarzamy dwa razy. Warzywa obieramy, myjemy kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy solą i ulubionymi ziołami. Na sitku garnka do gotowania na parze układamy polędwiczkę wieprzową gotujemy do miękkości. Kroimy w plastry. Sałatkę dokładnie myjemy osuszamy . Bułkę kroimy na pół, dolną cześć smarujemy sosem curry, układamy sałatkę, plastry polędwiczki, smarujemy sosem plastry papryki,sałata papryka kiełki rzodkiewki przykrywamy górną częścią bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz