Dietetyczny łosoś na parze na placuszkach jaglanych podamy z grillowanym selerem i warzywami z oliwą
Podobno połowa populacji ludzkiej ma problemy z utrzymaniem prawidłowej wagi, z odpowiednim przygotowaniem posiłków zdrowych i motywacją. Kilka miesięcy temu należałam do tej grupy, przyszedł taki czas. Powiedziałam nie pora zrobić coś dla siebie. Dziś przygotowałam bardzo zdrowy dietetyczny obiad w którym główne rolę gra łosoś i warzywa. Obiad mogę określić jednym zdaniem. Petarda :):)
składniki
- 100g łososia
- Sok i skórka z cytryny
- Pieprz
- Placuszki z kaszy jaglanej
- 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 łyżki otręby owsiane Kupiec
- 1 jajko
- pieprz do smaku
- dodatkowo
- seler
- rukola
- kiełki brokułu
- pomidor koktajlowy
- cebula czerwona
- oliwa Verdenso marki Olitalia.
Wykonanie
Porcję
łososia czyścimy skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy skórka z
cytryny i pieprzem. Rybę i cebulkę
gotujemy na paprze.
Seler obieramy
myjemy kroimy na krążki. Gotujemy w
mleku al dente. Na patelnię grillową wkładamy seler lekko podgotowany grillujemy z każdej strony przez chwilę.
Do miski
wkładamy kaszę, otręby jajko, pieprz. Łyżką wyrabiamy na jednolitą masę.
suchą patelnię wykładamy arkuszem papieru do pieczenia, na którym smażymy
placuszki po kilka minut z każdej strony.
Łososia
podajemy na placuszkach z kaszy jaglanej
z warzywami grillowanymi z oliw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz