tatar z tuńczyka na ziemi z lasu
Przepis został wyróżniony w konkursie organizowanym przed markę Princes. Bardzo dziękujemy za wyróżnienie.
Uwielbiam ryby pod każda postacią, zdecydowanie bardziej uwielbiam ryby świeże i potrawy z nich. Czasami z braku czasu przygotowuję coś na szybko, co zachwyci gości.Tatar z tuńczyka może być preludium do do tematycznej kolacji, ale równie dobrze może być samodzielnym daniem. Tatar z tuńczyka wyszedł bardzo smaczny,zdrowi efektowny.
składniki
- 1 opakowanie tuńczyka w oleju
- 1 cebula czerwona
- 1 ogórek kiszony
- 1 papryka czerwona marynowana
sos
- 1 łyżka musztardy rosyjskiej
- 1 łyżka glassy balsamicznej
Dekoracje
Wykonanie
Przygotowanie
sosu. Do miseczki wlewamy 2 łyżki oleju z tuńczyka
dodajemy
musztardę,glasę wszystko dokładnie mieszamy wstawiamy do
lodówki w celu
schłodzenia.
Paprykę
czerwoną, zieloną, cebulę i ogórek kroimy w kostkę. Na
talerzu pędzlem
smarujemy sos, na którym stawiamy rant. Na spód
układamy paprykę
czerwoną, ogórek kiszony, cebulę czerwoną, tuńczyka
oleju. Na sosie
układamy pokrojoną zieloną paprykę, grzybki,
szczypiorek,
tymianek. Można doprawiać solą i pieprzem jak ktoś lubi
bardziej
wyrazisty smak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz