Jabłko pieczone z płatkami orkiszowymi
Dieta ach to ty :) Gdzie się podziały desery ?? Otóż są dietetyczne zdrowe i efektowne. Sezon na pieczone jabłka trwa cały rok.Kilka produktów i ma my mega pyszny deser jabłka pieczone z płatkami orkiszowymi o smaku orzechowo maślanym.
Składniki
Dodatkowo
Wykonanie
Na suchej patelni prażymy posiekane orzechy włoskie, płatki orkiszowe, jaglane i żytnie.Jabłka umyć,odciąć wierzch na wysokości 2 cm, owoce wydrążyć. Do miseczki przekładamy prażone płatki, otręby, orzechy, miód, pokrojona w kostkę brzoskwinie mieszamy.
Wydrążone jabłka napełniamy masą, na wierzchu układamy wiórki masła,przykrywamy wierzchami jabłka. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25-30 minut.
Składniki
- 2 jabłka
- 1/3 szkl płatków orkiszowych
- 1/4 szkl otrębów jaglanych
- 1/4 szkl otrębów żytnich
- 1/4 szkl orzechów włoskich
- 1 brzoskwinia
- 2 łyżki miodu
- kilka wiórek masła
Dodatkowo
- owoce do dekoracji
- miód
Wykonanie
Na suchej patelni prażymy posiekane orzechy włoskie, płatki orkiszowe, jaglane i żytnie.Jabłka umyć,odciąć wierzch na wysokości 2 cm, owoce wydrążyć. Do miseczki przekładamy prażone płatki, otręby, orzechy, miód, pokrojona w kostkę brzoskwinie mieszamy.
Wydrążone jabłka napełniamy masą, na wierzchu układamy wiórki masła,przykrywamy wierzchami jabłka. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz