kampania pt. "Niezwykłe właściwości zwykłych owoców"
Lato to czas obfitości świeżych i pysznych owoców. Pojawiają się truskawki,
maliny, borówki
i porzeczki, których niezwykłe właściwości znane są od pokoleń. W końcu nie tylko doskonale wyglądają. Mają również niepowtarzalny, orzeźwiający smak i dostarczają witamin i składników mineralnych w najlepszej, naturalnej formie. Właśnie ruszyła kampania pt. „Niezwykłe właściwości zwykłych owoców” zorganizowana przez Związek Sadowników Rzeczpospolitej Polskiej zachęcająca do odkrycia siły, która drzemie w tych małych owocach o wielkiej mocy.
i porzeczki, których niezwykłe właściwości znane są od pokoleń. W końcu nie tylko doskonale wyglądają. Mają również niepowtarzalny, orzeźwiający smak i dostarczają witamin i składników mineralnych w najlepszej, naturalnej formie. Właśnie ruszyła kampania pt. „Niezwykłe właściwości zwykłych owoców” zorganizowana przez Związek Sadowników Rzeczpospolitej Polskiej zachęcająca do odkrycia siły, która drzemie w tych małych owocach o wielkiej mocy.
Dlaczego właśnie owoce jagodowe?
Owoce jagodowe kryją w sobie mnóstwo
cennych składników, a dzięki swoim niezwykłym właściwościom powinny znaleźć się
w codziennym jadłospisie całej rodziny. Są szczególnie bogate
w antocyjany, które odpowiadają za ich intensywne czerwone, niebieskie i fioletowe zabarwienie. Odpowiednio zbilansowana dieta, w tym regularne spożywanie owoców pomaga w codziennej trosce o zdrowie i ma wpływ na piękny i zdrowy wygląd. W ciepłe dni zamiast wymagających długiego przygotowania potraw, warto sięgnąć po kolorowe i sezonowe owoce jagodowe. Można przyrządzić
z nich lekkie sałatki, orzeźwiające musy lub słodkie desery. Doskonale sprawdzą się również jako dodatek do dań mięsnych i serów na wykwintne kolacje i obiady.
w antocyjany, które odpowiadają za ich intensywne czerwone, niebieskie i fioletowe zabarwienie. Odpowiednio zbilansowana dieta, w tym regularne spożywanie owoców pomaga w codziennej trosce o zdrowie i ma wpływ na piękny i zdrowy wygląd. W ciepłe dni zamiast wymagających długiego przygotowania potraw, warto sięgnąć po kolorowe i sezonowe owoce jagodowe. Można przyrządzić
z nich lekkie sałatki, orzeźwiające musy lub słodkie desery. Doskonale sprawdzą się również jako dodatek do dań mięsnych i serów na wykwintne kolacje i obiady.
Kolorowa porcja witamin
i składników odżywczych
Szczególna rola owoców jagodowych w
diecie człowieka wynika z obecności w nich różnorodnych składników biologicznie
czynnych, takich jak witaminy, składniki mineralne oraz polifenole. Wśród
witamin w nich obecnych dominują witamina C, witaminy z grupy B oraz witamina A
i beta karoten. Należy pamiętać, że większość witamin nie może być wytwarzana w
organizmie i musi być dostarczana z zewnątrz, najlepiej z pożywieniem. Owoce
jagodowe są również cennym źródłem składników mineralnych, głównie
mikroelementów, które biorą udział w fizjologicznych
i biochemicznych procesach w organizmie.
i biochemicznych procesach w organizmie.
* * *
„Niezwykłe właściwości zwykłych owoców” to kampania
promocyjno-informacyjna realizowana przez Związek Sadowników Rzeczpospolitej
Polskiej na rynkach pięciu krajów: Polski, Austrii, Szwecji, Finlandii i Czech.
Produkty objęte programem to europejskie
owoce jagodowe - truskawki, maliny, porzeczki i borówka. Program obejmuje
szereg działań informacyjno-promocyjnych. Mają one na celu zapoznanie
konsumentów z wysoką jakością, bogactwem składników mineralnych
i witamin oraz niepowtarzalnym smakiem owoców jagodowych pochodzących z Unii Europejskiej.
i witamin oraz niepowtarzalnym smakiem owoców jagodowych pochodzących z Unii Europejskiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz