Pyszna sałatka jarzynowa z warzywami na parze .
Co jakiś czas do łask w kuchni powraca parowar. W moim odczuciu warzywa gotowane na parze zachowują swoje wartości odżywcze,witaminy i minerały. Warzywa są zdrowsze i smaczniejsze. Tym razem zamiast majonezu, dodałam sos czosnkowy Kielecki.
Składniki
Wykonanie.
Obieramy warzywa korzenne, myjemy układamy na sitku do gotowania a parze. Gotujemy al dente.Jajka gotujemy na twardo. Por kroimy w kosteczkę, przelewamy wrzątkiem na sitku.Ugotowane warzywa,,ogórki jajka i jabłko kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski,dodajemy groszek konserwowy majonez mieszkamy.
Doprawiamy do smaku pieprzem.
Sałatka została podana na porcelanie Bogucice kolekcja jesień klik
Składniki
- 3 szt marchewki
- 1 szt pietruszka
- jedno duże jabłko
- 1 szt mały seler
- 2 szt ogórki kiszone
- 1 szkl groszek konserwowy
- 1 szt mały por
- 2 szt jajka
- sos czosnkowy kielecki
- pieprz do smaku
Wykonanie.
Obieramy warzywa korzenne, myjemy układamy na sitku do gotowania a parze. Gotujemy al dente.Jajka gotujemy na twardo. Por kroimy w kosteczkę, przelewamy wrzątkiem na sitku.Ugotowane warzywa,,ogórki jajka i jabłko kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski,dodajemy groszek konserwowy majonez mieszkamy.
Doprawiamy do smaku pieprzem.
Sałatka została podana na porcelanie Bogucice kolekcja jesień klik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz