Sztuka dekoracji cukierniczej - Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen.
Drogi czytelniku
Przed Tobą niektóre z ekscytujących sekretów wspaniałego
świata dekoracji cukrowych w dziedzinie cukiernictwa
wszelkiego rodzaj ciast
Alex Bransgrone
.
Kto chciałby rozpocząć swoją przygodę z cukiernictwem może zacząć od przeczytania .Sztuka dekoracji cukierniczej to pozycja obowiązkowa w bibliotece każdego cukiernika
W książce znajdziemy tajniki sztuki cukierniczej światowej sławy 20 mistrzów :Alana Dunn, Ann Skipp, Bea Harling, Carlos Lischetti, Ceri DD Griffiths, Claire Fitzsimons, Eddie Spence MBE, Geraldine Dahlke, Helen Knight, Helen Mansey, Jan Clement-May, Kathy Moore, Linda Garnham, Liz Aplin, Makiko Searle, Mark Tilling, Naomi Yamamoto, Paddi Clark, Susan Griffiths, Susanna Righetto, Tessa Whitehouse.
Idealna dla amatorów,cukierników o różnym stopniu umiejętności.Książka ta poprowadzi nas krok po kroku od prostych przepisów do dzieł klasy mistrzowskiej, prezentując różny poziom trudności. Ale na początek co najważniejsze, są przepisy podstawowe . Takie ABC. Potem jest coraz ciekawiej
Każdy rozdział to zbiór tradycyjnych technik, nowych metod i pełnych projektów do samodzielnego odtworzenia. Wszystko bogato ilustrowane instrukcjami krok-po-kroku. W książce można znaleźć torty na każdą okazję (wesele, Boże Narodzenie, chrzciny, Dzień Mamy), a także desery na urodziny i przyjęcia.
Sztuka dekoracji cukierniczej podzielona jest na rozdziały
Pieczenie i cukiernictwo
W tym rozdziale między innymi znajdziemy przepisy na pyszne ciasta,
kremy,konfitury,babeczki,ciasteczka, makaroniki,
przygotowanie ciasta do dekoracji i na wypieki bezglutenowe i bezmleczne!
Czekolada
Praca z czekoladą nie należy do łatwych. Autorzy wprowadza nas w tajniki pracy z czekoladą. Jak przygotować czekoladowe dekoracje i desery, jak zrobić rzeźby z białej czekolady.
Mistrzowie podzielą się z nami wiedzą profesjonalną
Postawy sztuki cukierniczej i dekoracji
Jeden z dłuższych rozdziałów. Jak sama nazwa wskazuje poznamy przepisy na lukier plastyczny.
Jak zrobić dekoracje różną techniką.
Poznamy techniki malowania, podstawy modelowania zwierzątek, rzeźbienie tortów, podstawy dekorowania lukrem królewskim i inne.
Moją uwagę zwróciło postawy przygotowania cukrowych kwiatów.Wszystkie dekoracje są przepiękne,aż trudno uwierzyć ze są jadalne. Zapewnia was są !!!!!
Dekorowanie cukiernicze dla zaawansowaniach
W tym rozdziale dowiemy się jak przygotować:
desenie z lukru plastycznego, dekoracyjne falbanki, animowane zwierzęta,.
Jak zrobić kwiaty z wiejskiego ogrodu,
egzotyczne bukiety dekoracje kwiatowa w wazonie.
Projekty mistrzów
Ten rozdział będzie dla nas cudowną inspiracją dekoracji tortów
np młodej mamy, tortów weselnych z ostem i dzwonkiem, orientalne motywy.
Ciasta i torty na zamówienie
Ostatnio rozdział wprowadzi nas w projektowanie i produkcję tortów weselnych. Pasja może być doskonałym pomysłem na biznes. Znajdziemy w nim szablony
, teorię barw
,tabelę przeliczeniową,słowniczek i indeks.
Książka wydana jest na grubym kredowym papierze (150g) w formacie portretowym (235 x 280 mm) w twardej oprawie z obwolutą w full chlor. Jakość wydania, papier i twarda oprawa sprawi ze Sztuka dekoracji cukierniczej będzie służyć długo i zainspiruje każdego na co dzień. Zawiera około 1400 kolorowych fotografii i 55 szablonów do tworzenia słodkości i dekoracji. Najistotniejsze jest chyba to ze jest to pierwsza książka na rynku o cukiernictwie.
Książka jest warta polecania,ponieważ można w niej znaleźć informacje których nie znajdziecie w innych książkach. Przed nami czas prezentów, publikacja będzie idealnym prezentem pod choinkę dla nas i naszych bliskich.
Książkę możecie zamówić w księgarni www.ksiazki.promise.pl, gdzie aktualnie jest promocja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz