Mazurek wielkanocny
Wyczaruj na świąteczny stół wielkanocny pyszny mazurek z konfiturą z czarnej porzeczki, masą orzechowa z orzechami z polewą czekoladową. Smaki się wzajemnie uzupełniają :)
Składniki
- 220g mąki
- 100 masła
- 50 g cukru pudru trzcinowego
- 1 cukier waniliowy
- 1 aromat waniliowy
- masa orzechowa z orzechami Helio klik
- konfitura z czarnej porzeczki
- polewa czekoladowa Helio klik
- orzechy włoskie Helio klik
- dekoracje.
Wykonanie
Do miski wsypujemy przesianą mąkę ,dodajemy masło, cukier waniliowy, aromat żółtko, sól. Zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na noc. Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy wycinamy koło Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia układamy na papierze i pieczemy około 25-30 minut do zarumienienia w temp 180 stopni. Po przestudzeniu ciasta wierzch smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki,masą orzechową.Polewamy polewą czekoladową robimy dekoracje z masy orzechowej, orzechów włoskich.
Do miski wsypujemy przesianą mąkę ,dodajemy masło, cukier waniliowy, aromat żółtko, sól. Zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w folie i wstawiamy do lodówki na noc. Wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy wycinamy koło Blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia układamy na papierze i pieczemy około 25-30 minut do zarumienienia w temp 180 stopni. Po przestudzeniu ciasta wierzch smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki,masą orzechową.Polewamy polewą czekoladową robimy dekoracje z masy orzechowej, orzechów włoskich.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz