Makaron penne z sosem paprykowym
Makaron
„1000 pomysłów, jedna Lubella”.
Sezon na paprykę powoli dobiega końca, zachęcam do przygotowania dietetycznego pysznego sosu z papryki z makaronem razowym penne.Danie jest bardzo lekkie, zdrowe.
Składniki
.Paprykę oczyszczamy,myjemy kroimy na paseczki. Cebulę obieramy kroimy w piórka. Pomidory kroimy na kawałki. Do woka wlewamy łyżeczkę oleju rozgrzewamy następnie wkładamy po kolei wcześniej przygotowane składniki. Pokrojony czosnek, chwile smażymy dodajemy cebulę, paprykę i pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Makaron gotujemy al dente.
„1000 pomysłów, jedna Lubella”.
Sezon na paprykę powoli dobiega końca, zachęcam do przygotowania dietetycznego pysznego sosu z papryki z makaronem razowym penne.Danie jest bardzo lekkie, zdrowe.
Składniki
- 1 szkl makaronu penne razowego Lubella
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1/2 szt cebuli
- 3 pomidory
- 1 ząbek czosnku
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka oleju wędzonego
- 3 liście laurowe
- ulubione zioła do smaku
.Paprykę oczyszczamy,myjemy kroimy na paseczki. Cebulę obieramy kroimy w piórka. Pomidory kroimy na kawałki. Do woka wlewamy łyżeczkę oleju rozgrzewamy następnie wkładamy po kolei wcześniej przygotowane składniki. Pokrojony czosnek, chwile smażymy dodajemy cebulę, paprykę i pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Makaron gotujemy al dente.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz