Sałatka wielkanocna z olejem rzepakowym
Już niedługo zbliża się Wielkanoc pora zaplanować potrawy, jakie pojawią się na świątecznym stole. Warto wcześniej przygotować listę produktów z których będziemy robić nasze smakołyki na świąteczny stół.
Składniki
- Sałata lodowa
- pomidorki koktajlowe
- świeży ogórek
- rzodkiewki
- cebula czerwona
- 4 jajka na twardo
- olej rzepakowy
- mięta
- sól, pieprz do smaku
- sok z cytryny
Wykonanie
Dokładnie myjemy osuszamy suszarką do sałaty. Pomidorki myjemy kroimy na pół, cebulę kroimy w piórka, ogórka i rzodkiewki w krążki, jajka w ósemki. Na talerzu układamy sałatę i pozostałe warzywa, jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość polewamy olejem rzepakowym. skrapiamy sokiem z cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz