lody/ sorbet truskawkowy z tymiankiem
Sezon na truskawki za chwilę się zacznie. Nie ma nic prostszego, tylko puree z owoców, woda i cukier. Czyli lód owocowy, deser lekki i aromatyczny. jest orzeźwiający z czystym sumieniem polecam osobom na diecie.
Składniki
Wykonanie
Umyć i osączyć truskawki. Oderwać ogonki.
Zagotować cukier w 3 łyżkach wody. Do malaksera włożyć truskawki,ciepły syrop, miód, sok z cytryny, listki tymianku Mieszać do uzyskania konsystencji puree. Jeśli pestki przeszkadzają można przecedzić przez sito.
Całość wlać do dużego płaskiego pojemnika i wstawić do zamrażalki na około 15 minut.
Dokładnie wymieszać i ponownie wstawić do zamrażalki. Powtórzyć tę czynność kilka razy aż sorbet się zetnie.
Zagotować cukier w 3 łyżkach wody. Do malaksera włożyć truskawki,ciepły syrop, miód, sok z cytryny, listki tymianku Mieszać do uzyskania konsystencji puree. Jeśli pestki przeszkadzają można przecedzić przez sito.
Całość wlać do dużego płaskiego pojemnika i wstawić do zamrażalki na około 15 minut.
Dokładnie wymieszać i ponownie wstawić do zamrażalki. Powtórzyć tę czynność kilka razy aż sorbet się zetnie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz