Z miłości do lokalności Tomasz Jakubiak


 Na rynku wydawniczym ukazała się  książka z miłości do lokalności Tomasza Jakubiaka, który zabbiera nas w podróż po lokalnych smakach, produktach .
Ma szelmowski urok, dlatego kochają go wszystkie gospodynie. Bez trudu skłania je do dzielenia się z nim nawet najsekretniejszymi przepisami. Tomasz Jakubiak w kolejnej odsłonie przebojowej serii z Kuchni + „Z miłości do lokalności” rusza w Polskę, by szukać tego, co lokalne, naturalne i wyjątkowe w smaku. W książce o tym samym tytule miłośnicy polskiej kuchni znajdą 70 przepisów na nowoczesne dania z tradycyjnych polskich produktów 
Tomasz Jakubiak przypomina o lokalnych potrawach i odsłania je zupełnie po nowemu, by w tradycji dostrzec to, co zapomniane i najlepsze.
Jego kulinarna podróż po Polsce to pełen kosz niezwykłych smaków ukrytych w pozornie zwyczajnych,pospolitych daniach
. Autor uświadamia nam co powinniśmy jeść w danym regionie sięgając po dania regionalne. Co warto spróbować 

 Tomasz Jakubiak  pokazuje nowe sposoby łączenia składników, by uchwycić to, co w nich najlepsze.Autor wprowadza nas w tajniki kuchni regionalnej, pokazuje nam jak można wykorzystać produkty lokalne w nowoczesnej kuchni
Fasolka szparagowa z mieloną jagnięciną, karp w sosie piwnym, pierogi z bobem, ziemniaki ze zsiadłym mlekiem i surówką z pora, biała kiełbasa duszona z grzybami, botwinka ze smażonymi ziemniaczkami, pulpety z dorsza w sosie śmietanowym i wiele innych przysmaków.
Proste wykonanie, atrakcyjny wygląd i istne niebo w gębie! Czego chcieć więcej? Zapraszam na kulinarną podróż po Polsce, by docenić to, co nasze.

Z miłości do lokalności będzie idealnym prezentem dla osób które lubią gotować, amatorów i zaawansowanych kucharzy.

Brak komentarzy: