Przekąska na gorąco na Sylwestra frankfurterki w cieście francuskim
Na wielu przyjęciach zawsze sprawdzają się przekąski przygotowanie na zimno i ciepło, które możemy przygotować wcześniej. Jedną z nich jest szybka przekąska na ciepło przygotowana z frankfurterek o dużej zawartości mięsa. w cieście francuskim.
Od kilku lat sama robię wyroby domowe, ostatnio trochę czasu zabrakło na przygotowanie, pomyślałam ze wykorzystam wędliny marki Duda, Moim zdaniem są przygotowane z dobrego jakościowo mięsa i naturalnych przypraw.
Od kilku lat sama robię wyroby domowe, ostatnio trochę czasu zabrakło na przygotowanie, pomyślałam ze wykorzystam wędliny marki Duda, Moim zdaniem są przygotowane z dobrego jakościowo mięsa i naturalnych przypraw.
- pakowanie frankfurterek firmy Duda
- opakowanie ciasta francuskiego
- jajko
- majonez
- ketchup
wykonanie
Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2-3cm.Owijamy frankfurterki paskami ciasta. Ciasto lekko dociskamy.Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do
pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut, aż
ciasto się ładnie zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz