Rolada z tuńczykiem


Rolady można piec, zapiekać w cieście i gotować na parze.
Przyrządza się z rożnych składników, dla wzmocnienia smaku dodajemy zioła.
 Mając w domu makaron i tuńczyka wybór był jeden. Rolada z tuńczykiem
:)#MasterTuńczyk

Składniki
  • 100g makaronu świderki
  • 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym Prinnses
  • 1 jajko
  • Papryka czerwona
  • Skórka z cytryny
  • Świeże zioła
  • Sól, pieprz do smaku.

Wykonanie
1.Ugotować makaron al dente .
2.Paprykę kroimy w drobną kostkę.
3. Tuńczyka osączamy, dzielimy na małe kawałki.

4.W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy tuńczyka, makaron, skórkę z cytryny, paprykę, świeże zioła.
5, Wszystkie składniki dokładnie mieszamy na masę.
6. Arkusz papieru pergaminowego smarujemy oliwą i wykładamy masę.

7.Zawijamy i obwiązujemy nitką.
8. Roladę układamy na sitku do gotowania na parze.
9. Gotujemy około 10-15 minut na wolnym ogniu

10. Roladę studzimy wyjmujemy z papieru
11. Roladę podajemy z warzywami i olejem.



Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes
Prześlij komentarz