Rolada z tuńczykiem
Rolady można piec, zapiekać w cieście i gotować na parze.
Przyrządza się z rożnych składników, dla wzmocnienia smaku dodajemy zioła.Mając w domu makaron i tuńczyka wybór był jeden. Rolada z tuńczykiem
:)#MasterTuńczyk
Składniki
- 100g makaronu świderki
- 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym Prinnses
- 1 jajko
- Papryka czerwona
- Skórka z cytryny
- Świeże zioła
- Sól, pieprz do smaku.
Wykonanie
1.Ugotować
makaron al dente .
2.Paprykę
kroimy w drobną kostkę.
3. Tuńczyka
osączamy, dzielimy na małe kawałki.
4.W miseczce
roztrzepujemy jajko, dodajemy tuńczyka, makaron, skórkę z cytryny, paprykę,
świeże zioła.
5, Wszystkie
składniki dokładnie mieszamy na masę.
6. Arkusz
papieru pergaminowego smarujemy oliwą i wykładamy masę.
7.Zawijamy i
obwiązujemy nitką.
8. Roladę
układamy na sitku do gotowania na parze.
9. Gotujemy
około 10-15 minut na wolnym ogniu
10. Roladę
studzimy wyjmujemy z papieru
11. Roladę
podajemy z warzywami i olejem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz