Szaszłyki na indyjską nutę
Jakiś czas temu odwiedziłam restaurację indyjską ze specyficznymi przyprawami trochę u nas mało znanymi. Wszystkie dania były pyszne pomyślałam coś przygotować wykorzystując bogactwo przypraw kuchni indyjskiej. Przyznaję nie za bardzo znam kuchnię indyjską poszukałam w sieci i znalazłam fajny sklep z bogactwem wiedzy, przypraw i przepisów. Dla zainteresowanych link https://www.pataks.pl/smaki-indii
#smakorientuzPATAKS
#smakorientuzPATAKS
Szaszłyki na indyjską nutę
Składniki
- 1 pierś z kurczaka
- 1 cebula czerwona
- 1 kiełbasa na grilla
- 2 łyżeczki pikle czosnkowe klik
Dodatkowo
- ¼ szkl brązowego ryżu
- ¼ szkl soczewicy
- ¼ szkl brązowego ryżu
- ¼ szkl orkiszu
- Sól, pieprz do smaku
Wykonanie
1.Pierś z
kurczaka kroimy na kawałki 2cmx2xm
3. Do
miski wkładamy pokrojoną pierś, dodajemy
pikle czosnkowe i mieszamy
3. cebulę
kroimy w ćwiartki
4. Kiełbasę
kroimy w plasterki
5.kaszę i
ryż gotujemy al dente.
6/ Na patyczki na przemian nakładamy pierś z kurczaka, cebulę i kiełbasę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz