Ciastecznik Daniel Coceancig
Na rynku wydawniczym ukazała się książka Ciastecznik Daniel Coceancig nakładem wydawnictwa klik.
Daniel Coceancig to finalista 3 edycji Bake off-Ale Ciacho!. Prowadzi blog ciastecznik.pl na którym dzieli autorskimi przepisami.
(...) sztuka kulinarna jest jak magia - różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków.
Młody cukiernik z ogromną pasją i pełnym zaangażowaniem komponuje przepisy tworząc dzieła kulinarne. Zaprasza do swojego świata mając nadzieję, że grono lubiących piec powiększy się przy jego wsparciu.
Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.
Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców:
- wiosną truskawek,
- latem malin i wiśni,
- jesienią śliwek i jabłek,
- zimą przetworów z konfitur zamkniętych latem w słoikach.
Sięgnij po przepisy pełne pasji i cierpliwych poszukiwań! (..)
Daniel Coceancig to finalista 3 edycji Bake off-Ale Ciacho!. Prowadzi blog ciastecznik.pl na którym dzieli autorskimi przepisami.
(...) sztuka kulinarna jest jak magia - różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków.
Młody cukiernik z ogromną pasją i pełnym zaangażowaniem komponuje przepisy tworząc dzieła kulinarne. Zaprasza do swojego świata mając nadzieję, że grono lubiących piec powiększy się przy jego wsparciu.
Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.
Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców:
- wiosną truskawek,
- latem malin i wiśni,
- jesienią śliwek i jabłek,
- zimą przetworów z konfitur zamkniętych latem w słoikach.
Sięgnij po przepisy pełne pasji i cierpliwych poszukiwań! (..)
W pierwszym rozdziale znajdziemy podstawowe informacje i cenne rady na podstawowe ciasta. Kolejne rozdziały to podział na sezonowość owoców i warzyw.
Pod hasłem wiosna znajdziemy między innymi przepisy na lawendową panna cottę, paschę, tartę truskawkową z kremem earl grey. Latem autor przygotował dla nas między innymi: kruche pierogi z morelami, brownie z wiśniami, tartę malinową na cieście francuskim.
Jesień to czas na przepisy z wykorzystaniem jabłek i wielu ciekawych receptur na słodkości, które warto przygotować dla bliskich i przyjaciół.
Przedzimie to przepisy na korzenne ciastka z powidłami śliwkowymi, ciasto czekoladowo-miętowe, tartę z nadzieniem gruszkowym.Na zimowe wieczoru Pan Daniel przygotował dla nas sorbet szampański, makowiec pomarańczowy, torcik orzechowo-makowy
. Ostatni rozdział przedwiośnie czekają na nas przepisy na sernik w słoiczku, makaroniki czekoladowe z bezą, skandynawski tort z rozmarynem.
W książce znajdziemy dużo więcej ciekawych przepisów na słodkości i różne dodatki do ciast np przepis na pastę pistacjową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz